Mandala fragmen minda

Assalamualaikum w.b.t…

Dah sekian lama tak menulis dalam ruangan ini. Asif, ini semua salah kemalasan sekujur tubuhku dan kebekuan seruang mindaku.

Semakin hari semakin menjalar jauh kemalasanku. Hendak membaca buku ilmiah pun sudah tersangat malas,ini kan pula hendak meng-update blog.

Hakikatnya, sindrom M yang menular dalam diriku ini perlu diubati sebelum membarah parah.

Fikir punya fikir, akhirnya kuketemui jua jalan keluarnya.

Jadi, mulai kali ini, aku akan isi setiap post terbaru aku dengan memetik tulisanku yang kutitipkan di dalam notepad yang kujadikan sebagai jurnal selama ini. Tapi tak boleh letak semua, sikit-sikit jer. Kalau letak semua, pecahlah kotak peribadiku al-jawabnya.

Aku istilahkan jurnalku yang kupenakan itu dengan istilah Logpad. Kenapa? kerana ia adalah log(rekod) yangdicatat di dalam notepad. Apabila digabung jalinkan kedua-dua istilah tersebut maka lahirlah satu istilah baru yang kunamakan sebagai logpad.

Sekian dulu buat masa ini. Semoga kan ketemu lagi di lain masa dengan penambahbaikan diri yang lestari dan kemantapan hati yang mandiri.

Salam ukhwah fillah abadan abada…

Advertisements

0 Responses to “Mandala fragmen minda”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s




Arkib

Advertisements

%d bloggers like this: